Welqome,
the talent is yours

Welqome! Het jongerenproject van Travi, ondersteund door de federale overheid. Wij gidsen werkzoekende jongeren door de jobjungle. Tips en tricks, workshops, opleidingen, jobdates… ontdek de tools die jongeren helpen in hun zoektocht naar een job.

voor uitzenders

scouting

Het is voor jongeren soms moeilijk om de bomen te zien door de job jungle, maar dat is voor jou vast ook af en toe zo!

Op onze job scoutings ontmoet je professionals, zoals trajectbegeleiders en jongerenorganisaties, die zich net als jij in de job jungle begeven. Zij kunnen ongetwijfeld wat opsteken van jouw ervaringen, en omgekeerd. Een scouting is het perfecte netwerkevent, waar je ongetwijfeld nuttige contacten leert kennen.
 • Op deze events brengen we uitzendconsulenten, trajectbegeleiders en jongerenorganisaties samen, die de basis kunnen zijn voor een fijne samenwerking. 
   
 • Als consulent verbreed je je netwerk, en open je nieuwe wegen om jongeren te ontmoeten en vervolgens aan te werven.
   
 • Je krijgt de kans om aan trajectbegeleiders en jongerenorganisaties uit te leggen hoe jij werkt, en hoe je een meerwaarde kan betekenen voor de jongeren die zij begeleiden.
   
 • Tegelijkertijd leer jij meer over hoe trajectbegeleiders werken, en steek je wat op over hoe je best met jongeren omgaat.

voor uitzenders

welqome days

Een Welqome Day stoomt werkzoekende jongeren klaar voor een nieuwe job, en dat op een toegankelijke en hapklare manier.
Deze jongeren staan op de drempel van de arbeidsmarkt, en kunnen wel een duwtje in de rug gebruiken. Dat geven we hen met Welqome! In de voormiddag krijgen de jongeren enkele workshops, en in de namiddag solliciteren ze bij uitzendconsulenten zoals jij. Dus, what’s in it for you?
ELEMENT_JOB_Tekengebied 1
 • Je ontmoet gemotiveerde jongeren op een toffe en interactieve manier.
   
 • De jongeren die je ontmoet, hebben net enkele workshops doorlopen, en zijn dus voorbereid op een gesprek met jou.
Algemene Welqome Days zijn regionaal georganiseerd. Daar kan je als consulent inpikken in de namiddag, en er de jongeren ontmoeten die in de voormiddag workshops volgden.

Welqome day op maat

Een Welqome Day op maat, die kan je zelf organiseren samen met ons. Heb je een klant met meerdere vacatures, en staat die klant open voor jongeren? Dan is een Welqome Day de ideale manier om voor instroom te zorgen!

Door de Welqome Day te laten plaatsvinden op de toekomstige werkplek van jongeren, verlaag je de drempel, en heet je hen écht welkom op de arbeidsmarkt. Da’s meteen een goede start voor hen, én dat verhoogt de kans op een duurzame samenwerking.

Ben je na zo’n Welqome Day overtuigd van een jongere, maar mist die nog een heftruckattest, VCA-attest, of andere opleiding? Dan helpen onze Travi-collega’s je graag verder om een gepaste opleiding te vinden.

Wist je trouwens dat Welqome ook een opleiding voorziet voor bedrijven die vaker jongeren aanwerven via uitzendarbeid? In die opleiding vormen we de medewerkers die als mentor optreden voor nieuwkomers in het bedrijf.

voor uitzenders

training

Dankzij Welqome kan je ook jongeren opleiden. Dat kan op twee manieren:

Training met travi

Je houdt de opleidingskalender van Travi goed in de gaten. Vind je een interessante opleiding, dan kan je je kandidaat gratis inschrijven.

Eigen training

Je kan ook zelf een opleiding organiseren voor je kandidaat. Daar kan je via Welqome tot 520 euro per jongere per opleiding voor krijgen. Ofwel reserveer je budget door ons een offerte van de opleiding te bezorgen, ofwel geef je ons de factuur door.

voor uitzenders

tools

Jij werkt met jongeren, en die geef je liefst zo veel mogelijk handvaten om van hun uitzendopdracht een succes te maken. Of het nu een opleiding is, een app die hun opstart vergemakkelijkt, of zelfs een kennisbank vol info over uitzendarbeid… Welqome staat voor je klaar!

voor begeleiders

scouting

Het is voor jongeren soms moeilijk om de bomen te zien door de job jungle, maar dat is voor jou vast ook af en toe zo!

Op onze job scoutings ontmoet je professionals, zoals trajectbegeleiders en jongerenorganisaties, die zich net als jij in de job jungle begeven. Zij kunnen ongetwijfeld wat opsteken van jouw ervaringen, en omgekeerd. Een scouting is het perfecte netwerkevent, waar je ongetwijfeld nuttige contacten leert kennen.
 • Op deze events brengen we uitzendconsulenten, trajectbegeleiders en jongerenorganisaties samen, die de basis kunnen zijn voor een fijne samenwerking. 
   
 • Je krijgt de kans om uitzenders te leren kennen, en meer te weten te komen over hun werking.
   
 • Je verbreedt je netwerk, en opent nieuwe wegen voor je cursisten om een job te strikken.

voor begeleiders

welqome days

Hebben de jongeren in jouw regio een extra push nodig om een job te vinden? Stuur ze dan naar één van onze Welqome Days!

In de voormiddag krijgen de jongeren workshops rond soft skills, of maken ze kennis met een specifieke sector, en in de namiddag kunnen ze die skills meteen tonen aan uitzenders. Die uitzenders hebben we natuurlijk al goed voorbereid: zij gaan het gesprek aan met een open vizier, en kijken verder dan het cv. Dat is een ideale combo voor de jongeren om een toffe job te pakken te krijgen.

voor begeleiders

training

Dankzij Welqome kunnen jongeren gratis opleidingen volgen. Dat is dan steeds in samenwerking met uitzendkantoren die hen daarvoor inschrijven. 

 

Die opleidingen vergroten de kans op een job aanzienlijk. Wil je weten welke opleidingen er zoal bestaan? Kijk dan zeker eens op de opleidingskalender van travi.

voor begeleiders

tools

Begeleid jij jongeren in hun zoektocht naar een job? Ontdek de Welqome tools die je hierbij helpen! Een app die peilt naar hun soft skills, een kennisbank over uitzendarbeid, een handige onboarding app,… Welqome staat voor je klaar!

voor jongeren

wat is welqome?

Welqome, da’s dé gids voor jongeren in de jobjungle! Onze tools stomen je in sneltempo klaar voor je eerste job! Van tips tot workshops. Van opleiding tot een date met je nieuwe werkgever.

Welqome dat is:
 

 • Welqome Days, waarin we je klaarstomen voor een sollicitatiegesprek, en je daarna meteen kan daten met enkele uitzendkantoren.
   
 • Gratis online opleidingen die je nog beter voorbereiden op je toekomstige job.
   
 • Gerichte opleidingen waarmee je je droomjob scoort: heftruck, VCA, hygiëne,…

voor jongeren

welqome days

Welqome Days stomen je volledig klaar voor je zoektocht naar een job!
Eerst volg je samen met andere jongeren interactieve workshops die je voorbereiden op sollicitatiegesprekken met potentiële werkgevers. In de namiddag, ontmoet je een aantal uitzenders om je toekomstige job te scoren!

voor jongeren

training

Mis je nog een concrete opleiding om je droomjob te scoren? Via een uitzendkantoor, kan je je gratis inschrijven voor één van de opleidingen van Welqome (link naar Travi opleidingskalender). 

 

Uitzenders kunnen ook een terugbetaling vragen voor een opleiding die jij volgt. Bel dus snel naar je uitzendconsulent en vertel hen meer over Welqome! 

voor jongeren

tools

Welqome da’s ook een heleboel online tools, 100% gratis, die je helpen in je zoektocht naar een job!

blog

Zo ging "Coaching voor mentoren" bij Asap

Ben jij (in-house) uitzendpartner van een groot bedrijf? En werk je vaak met jongeren? Dan helpt Welqome je om je onboarding nog meer jongeren-proof te maken. Zo ging dat bij Asap!

Herbeleef de Job Scouting in Kortrijk

Netwerken bij de opkomende zon, met een koffiekoek in de hand? Dat deden we op 20 oktober in Kortrijk. Herbeleef 'm hier, door de ogen van onze collega Annick De Wulf!

Virtuele Welqome Day in pixelvorm

Virtueel, maar toch zoals in 't echt - dat was het plan voor de Welqome Day met Risesmart op 6 juli. Dus bouwden we pixel voor pixel onze Welqome Day venue na: een auditorium, een lounge, een vacatureruimte en een sollicitatieruimte.

Welqome bij Katoen Natie!

Gisteren vertrokken we met ons Welqome team naar de logistieke afdeling van Katoen Natie. Samen met hen en de VDAB, lieten wij met onze Welqome Day jongeren proeven van hoe het er in deze afdeling aan toegaat.

Welqome op de VDAB schoolverlatersdag

Een schoolverlatersdag van de VDAB in tijden van corona, dat doen we online. Natuurlijk was ook Welqome hier van de partij. Op het programma: een interactieve en educatieve quiz van de VDAB, uitleg van de hoge scholen over verder studeren en een workshop solliciteren….en de tools van Welqome.

Zeg hallo tegen de nieuwe Interiminfo!

Interiminfo.be, hét platform voor alles over uitzendarbeid, is vernieuwd! Je vindt er nog steeds alles wat je moet weten over werken als uitzendkracht, maar nu nóg makkelijker.

Vlot op weg met de Welqome App

Wil je je onboarding verbeteren, dan kan dat dankzij de Welqome App. Maar hoe begin je daar eigenlijk aan? Met onze handige 'Getting started'-handleiding, natuurlijk!

Welqome Festival in Gent

Op 1 september organiseerde Welqome het allereerste Welqome Festival! En omdat een beeld meer zegt dan duizend woorden, check hier onze 'aftermovie'!

Welqome bij BX Brussels

Sport en solliciteren hebben meer met elkaar gemeen dan je denkt. Dat hebben we bewezen tijdens de Welqome Day bij voetbalclub BX Brussels!

Doe mee aan een Welqome Day 'in uw kot'!

Doe mee aan een Welqome Day 'in uw kot': een sessie vol tips en tricks om je klaar te stomen voor de arbeidsmarkt.