Als starter bij Welqome, is Luik de eerste halte

Op woensdag 13 juli vond de eerste Welqome day voor Mira, de nieuwste aanwinst in het Welqome team, plaats in Luik. Zo’n twee en half jaar geleden gingen Jill en Leila samen naar hun eerste Welqome Day. Ook in Luik. Over toevalligheden gesproken.

Woensdag 13 juli, of ook wel de eerste Welqome day voor Mira, de nieuwste aanwinst in het Welqome team. Of ze een aanwinst is, dat valt nog te bekijken. Mopje, he. Maar dus, dat evenement; dat was in Luik. Zo’n twee en half jaar geleden gingen Jill en Leila samen naar hun eerste Welqome Day. Ook in Luik. Ook georganiseerd in het OCMW. Over toevalligheden gesproken.

Het doel van zo’n evenement is dat de deelnemende jongeren huiswaarts keren met waardevolle ervaringen, een boost in hun zelfvertrouwen en in een ideaal scenario ook met een job op zak. Hoedoededa? Ahja, door ons in te schakelen. Duh.

In de voormiddag kregen de deelnemende jongeren een paar interessante workshops. Zo ontdekten ze aan de hand van laagdrempelige spelletjes enkele handige tips die van pas komen tijdens hun sollicitaties met uitzendkantoren in de namiddag. Ieuw. Sollicitaties. In de namiddag? Jazeker! Maar geen stress. Dankzij de leerrijke voorbereiding in de voormiddag, is de namiddag easy peasy.

Om de impact van dit project te voelen, moet je zo’n Welqome Day beleefd hebben. “De jongeren die aanwezig zijn op zo’n evenement onderschatten zichzelf zo hard! Bij elke oefensollicitatie vroeg ik mij af waarom deze persoon nog geen job had. Ze hebben allemaal zoveel potentieel. Ik hoop oprecht dat de uitzendbureau’s dit ook inzagen. Maar daar twijfel ik niet aan.”, aldus Mira.

Je eerste Welqome Day, dat is toch altijd dat tikkeltje specialer. Vraag maar aan collega’s Leila en Jill. “Ik weet nog dat ik Jill verliefd zag worden op het project. En dat was nu toevallig ook in Luik!”, zegt Leila.

Van één ding mag je zeker zijn; achter dit project staat een team met pit, plezier en veel passie.

Benieuwd of er een Welqome Day in jouw buurt plaatsvindt? Check dan snel de kalender!