voor begeleiders

welqome day

18/05/2021

Online event voor schoolverlaters: Hoe scoor ik mijn eerste job?

13:00 - 15:30

Voor schoolverlaters zijn die eerste stappen op de arbeidsmarkt verwarrend en ze weten niet altijd hoe ze moeten beginnen aan solliciteren. Tijdens dit online event helpen we hen op weg met:

 

  • Bewegingsworkshop rond soft skills - Welke soft skills zijn belangrijk voor werkgevers? Hoe kan je je eigen soft skills beoordelen? Een beetje theorie geïllustreerd met een aantal leuke sportoefeningen die ze veilig achter hun  pc kunnen uitvoeren. We vliegen er direct in!
  • Interactieve teaser rond uitzendwerk - Uitzendwerk kan een goede, eerste stap zijn op de arbeidsmarkt. Zeker als je als schoolverlater nog niet goed weet wat je wilt doen of in welk soort bedrijf (grootte, bedrijfssfeer,…)  je wilt terecht komen. 
  • Kennismaking met een aantal uitzenders - Een paar uitzendkantoren stellen zichzelf voor en brengen concrete vacatures mee voor een aantal technische beroepen (bouw, industrie, logistiek, automechanica,…).
  • Digitale goodiebag - Na het event krijgt iedereen een digitale goodiebag die hen toegang geeft tot een aantal interessante online tools. Daarnaast krijgen ze ook een handige checklist die schoolverlaters kunnen gebruiken bij het solliciteren.

Programma

Locatie

Online

Zoom

Inschrijven

Inschrijven kan tot 17/05/2021