voor begeleiders

welqome day

17/05/2022

Schoolverlatersdag Gent

09:00 - 15:30

Voor schoolverlaters zijn de eerste stappen op de arbeidsmarkt verwarrend en ze weten niet altijd hoe ze moeten beginnen aan solliciteren. Tijdens dit event helpen we hen om hun weg te vinden in de job jungle. In de voormiddag beginnen we met interactieve workshops zoals:

  • Bewegingsworkshop rond soft skills – Al gehoord van soft skills? Welke soft skills zijn belangrijk voor werkgevers? Hoe kan je je eigen soft skills beoordelen? Een beetje theorie geïllustreerd aan de hand van een aantal leuke bewegingsoefeningen in open lucht. We vliegen er direct in!
  • “Vertel eens iets over jezelf” – Een moeilijke vraag die vaak terugkomt bij een sollicitatiegesprek. En voor jongeren met weinig of geen werkervaring is dit nog moeilijker om te beantwoorden. Samen denken we na hoe de jongeren zich kort en krachtig kunnen voorstellen met een elevator pitch. Een wadde? Jawel, een elevator pitch! Een manier om op 1 minuut alle essentiële info mee te geven. Wie wil, kan dit ook filmen om later nog te gebruiken.

’s Middags voorzien we een lekkere lunch om in de namiddag boordevol energie te kunnen kennismaken met een aantal uitzenders. Een paar uitzendkantoren stellen zichzelf voor en brengen concrete vacatures mee! Wie weet, gaan jouw leerlingen naar huis met een job op zak! En als kers op de taart, krijgen ze ook nog een leuke goodiebag als aandenken aan deze leuke dag!

 

Je kan leerlingen hieronder individueel inschrijven. Als je een klas wil inschrijven, stuur dan een mailtje naar leentje.vanrysseghem@travi.be. Dan krijg je een formulier om makkelijk meerdere leerlingen in te schrijven.

Programma

Locatie

Minus One

Opgeëistenlaan 455

9000 Gent

Inschrijven

Inschrijven kan tot 16/05/2022